Британското министерство на отбраната  заяви, че Русия променя тактиката си

...
Британското министерство на отбраната  заяви, че Русия променя тактиката си
Коментари Харесай

Британското министерство на отбраната заяви, че Русия променя тактиката си в Украйна

Британското министерство на отбраната  съобщи, че Русия трансформира тактиката си във войната в Украйна като минава към „ тактика на изтощение на съперника “. В същото време външният министър Лиз Тръс предизвести, че мирните договаряния сред Киев и Москва могат да бъдат употребявани за похищение на вниманието за прегрупиране на съветските сили.

Министерството на защитата, базирайки се на разузнаването, разгласи, че Кремъл се е провалил в опита да реализира първичните си цели откакто спорът в Украйна към този момент навлезе в четвъртата си седмица.

Разузнаването добавя, че се следи смяна в дейностите на съветските сили, които в този момент минават към тактичност на безсилие, която включва разхвърлян обстрел, вследствие на което ще се усили броят на цивилните жертви, както и заличаване на украинската инфраструктура и задълбочаване на филантропичната рецесия.

В изявление за днешния брой на вестник „ Таймс “ външният министър Лиз Тръс декларира, че в случай че руснаците са съществени по въпроса за мирните договаряния, те нямаше да бомбардират безсистемно жилищни региони.

Тръс добавя, че е доста скептична за договарянията и счита, че следим опит от страна на руснаците да се прегрупират.

„ Не виждаме някакво съществено евакуиране на съветски войски или някакво съществени оферти на масата за договаряния “, отбелязва външният министър.

„ Руснаците лъжат, лъжат и лъжат. Страхувам се, че договарянията са следващ опит за похищение на вниманието и основаване на димна завеса “, споделя Тръс за вестник „ Таймс “.

Междувременно някогашните министър председатели Гордън Браун и Джон Мейджър подписаха петиция, призоваваща за нов интернационален арбитражен съд по сходството на Нюрнбергския развой, за следствие на дейностите на Владимир Путин в Украйна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР